Cursuri oferite 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]În anul școlar 2018-2019 oferim “Cursul de algoritmi și programare” adresat elevilor de clasa a șasea. El este oferit în principal elevilor de la cursul de anul trecut. Sunt posibile excepții, într-un număr foarte limitat, pe bază de invitație. Folosiți formularul de contact pentru o cerere de invitație la înscriere. Anul acesta cursul este gratuit, fiind susținut de Fundația Frâncu pentru Progres și Educație.

Anul acesta școlar, 2018-2019, nu vom oferi cursuri pentru elevii de clasa a cincea din lipsă de instructori. Dacă cunoașteți un instructor capabil de a preda cursul de clasa a cincea contactați-ne prin formularul de contact.

Lecțiile cursului de algoritmi și programare acoperă programa de olimpiadă, dar nu se opresc aici, scopul final fiind de a forma minți algoritmice și a crea informaticieni cu cunoștințe de bază complete. În acest sens evităm “dopajul” (predarea în avans a unor cunoștințe, fără a preda prerechizitele necesare, în scopul obținerii unor rezultate mai bune la olimpiadă). Lecțiile sunt împărțite astfel încât să acopere anul școlar în ritmul de o lecție pe săptămînă, circa 40-44 de lecții. Fiecare lecție durează două ore. Unele lecții sunt concursuri cu participare de acasă, ele dublând lecția din acea săptămînă.

Lecțiile predate vor fi disponibile electronic, ca pagini web. În acest fel vom avea transparență. Toată lumea, inclusiv părinții, vor ști ce facem noi aici. De asemenea ușurează munca elevilor, nemaifiind obligați să noteze totul în timpul orelor de curs.

Cursul se va desfășura într-o zi a săptămânii. Vom crea două grupe, una dimineața și alta după amiaza, pentru a putea acomoda orarul oricărui elev. Mai multe detalii pe măsură ce ne apropiem de începutul anului școlar.

Cursul de clasa a șasea va începe pe 20 septembrie 2018.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column]

 • 1
  Aplicație (prezent - 19 sep 2018)
  Elevii vor primi emailuri de invitație la curs. În mod excepțional, pentru elevii cu rezultate deosebite în anul școlar 2017-2018 vom accepta cereri de înscriere pentru elevi noi. Vă rugăm folosiți formularul de contact.

  Data limită de înscriere este 19 septembrie 2018.

 • 2
  Admitere la curs (20 sep 2018)
  Circa 30 de elevi vor fi admiși la cursul de informatică și algoritmi de clasa a șasea. Ei vor primi emailuri de înștiințare în acest sens.
 • 3
  Lecții de-a lungul anului (20 sep 2018 - 13 iunie 2019)
  Cursul va consta dintr-o lecție pe săptămână, în zi lucrătoare, cel mai probabil joi. Vom avea două grupe, una dimineață și una după amiază, în aceeași zi, pentru a putea acomoda diverse programe de școală.
 • 4
  Revizuri trimestriale ale acceptării
  O lecție conține două ore de predare și temă pentru acasă. Din când în când vom avea concursuri, unele organizate în clasă, altele online, de acasă.

  Va exista un clasament public al temelor și al concursurilor. Dacă un elev nu depune un efort minim (lipsește, nu își face temele, nu participă la concursuri sau nu ia un scor minimal la ele) acceptarea la curs va fi revocată.

  Este posibil să invităm la curs un elev din lista de așteptare (dacă urmărește cursul online, rezolvă temele și participă la concursuri).

 • 5
  Proiect (iunie 2019)
  Cursul de programare și algoritmi se va incheia cu un proiect final în care elevii vor scrie un program complex pe parcursul a câteva săptamâni. El va fi încununarea unui an de studiu, având scopul de a da o idee elevilor despre ce înseamnă programarea industrială.
[/vc_column][/vc_row]