Algoritmi și programare (clasa a șaptea)

În anul școlar 2019-2020 oferim “Cursul de algoritmi și programare” adresat elevilor de clasa a șaptea. El este oferit în principal elevilor de la cursul de anul trecut. Sunt posibile excepții, într-un număr foarte limitat, pe bază de invitație. Folosiți formularul de contact pentru o cerere de invitație la înscriere. Anul acesta cursul este gratuit, fiind susținut de Fundația Frâncu pentru Progres și Educație.

Lecțiile cursului de algoritmi și programare acoperă programa de olimpiadă, dar nu se opresc aici, scopul final fiind de a forma minți algoritmice și a crea informaticieni cu cunoștințe de bază complete. În acest sens evităm “dopajul” (predarea în avans a unor cunoștințe, fără a preda prerechizitele necesare, în scopul obținerii unor rezultate mai bune la olimpiadă). Lecțiile sunt împărțite astfel încât să acopere anul școlar în ritmul de o lecție pe săptămînă, circa 40-44 de lecții. Fiecare lecție durează două ore. Unele lecții sunt concursuri cu participare de acasă, ele dublând lecția din acea săptămînă.

Lecțiile predate vor fi disponibile electronic, ca pagini web. În acest fel vom avea transparență. Toată lumea, inclusiv părinții, vor ști ce facem noi aici. De asemenea ușurează munca elevilor, nemaifiind obligați să noteze totul în timpul orelor de curs.

Cursul se va desfășura în fiecare zi de joi a săptămânii. Vom acomoda orarul fiecărui elev. Mai multe detalii pe măsură ce ne apropiem de începutul anului școlar.

Cursul de clasa a șaptea va începe pe 19 septembrie 2019.

 • 1
  Aplicație (prezent - 18 sep 2019)
  Elevii vor primi emailuri de invitație la curs. În mod excepțional, pentru elevii cu rezultate deosebite în anul școlar 2019-2020 vom accepta cereri de înscriere pentru elevi noi. Vă rugăm folosiți formularul de contact.

  Data limită de înscriere este 18 septembrie 2019.

 • 2
  Admitere la curs (19 sep 2019)
  Circa 30 de elevi vor fi admiși la cursul de informatică și algoritmi de clasa a șaptea. Ei vor primi emailuri de înștiințare în acest sens.
 • 3
  Lecții de-a lungul anului (19 sep 2019 - 12 iunie 2020)
  Cursul va consta dintr-o lecție pe săptămână, ce va avea loc în ziua de joi.
 • 4
  Revizuri trimestriale ale acceptării
  O lecție conține două ore de predare și temă pentru acasă. Din când în când vom avea concursuri, unele organizate în clasă, altele online, de acasă.

  Va exista un clasament public al temelor și al concursurilor. Dacă un elev nu depune un efort minim (lipsește, nu își face temele, nu participă la concursuri sau nu ia un scor minimal la ele) acceptarea la curs va fi revocată.

  Este posibil să invităm la curs un elev din lista de așteptare (dacă urmărește cursul online, rezolvă temele și participă la concursuri).

 • 5
  Proiect (iunie 2020)
  Cursul de programare și algoritmi se va incheia cu un proiect final în care elevii vor scrie un program complex pe parcursul a câteva săptamâni. El va fi încununarea unui an de studiu, având scopul de a da o idee elevilor despre ce înseamnă programarea industrială.