Algoritmi și programare (clasa a noua)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Înscrierile s-au încheiat pe 8 octombrie 2020. Grupa a fost formată. 

Suntem încântați că putem oferi din nou “Cursul de algoritmi și programare” adresat elevilor de clasa a noua. Se pot înscrie elevi ce termină clasa a opta sau clasa a șaptea (la final de an 2019-2020). Cursul costă 100 lei / ședință. O ședință durează două ore.

Instructorul cursului va fi Teodor Plop, programator în cadrul companiei de jocuri Ubisoft, fost olimpic național la informatică în cadrul Colegiului Național Tudor Vianu și profesor al unor elevi cu rezultate naționale în cadrul concursurilor de informatică din anii trecuți.

Cursul se va ține fizic, în cadrul sediului Nerdvana (Splaiul Unirii 8).

Lecțiile acestui curs acoperă programa de olimpiadă, dar nu se opresc aici, scopul final fiind de a forma minți algoritmice și a crea informaticieni cu cunoștințe de bază complete. În acest sens evităm “dopajul” (predarea în avans a unor cunoștințe, fără a preda prerechizitele necesare, în scopul obținerii unor rezultate mai bune la olimpiadă). Lecțiile sunt împărțite astfel încât să acopere anul școlar în ritmul de o lecție pe săptămînă, circa 40-44 de lecții. Fiecare lecție durează două ore. Unele lecții sunt concursuri cu participare de acasă, ele dublând lecția din acea săptămînă.

Lecțiile predate vor fi disponibile electronic, ca pagini web. În acest fel vom avea transparență. Toată lumea, inclusiv părinții, vor ști ce facem noi aici. De asemenea ușurează munca elevilor, nemaifiind obligați să noteze totul în timpul orelor de curs.

Cursul se va desfășura în ziua de sâmbătă a fiecărei săptămâni, în intervalul 12:30 – 14:30. În funcție de evoluția situației curente, programul poate suferi modificări.

Cursul va începe pe 10 octombrie 2020, cu o perioadă intensivă de pre-curs . Rolul acestui pre-curs este de a selecta cei 8 elevi ai grupei finale. Perioada pre-curs se va încheia cu un test final din materia predată în primele lecții. În urma rezultatelor pre-cursului, rezultate ce includ testul de selecție, rezolvările la teme, activitatea la ore, vom stabili componența finală a grupelor.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

 • 1
  Aplicație (28 sep - 8 oct 2020)
  Se pot înscrie elevii actualmente în clasa a noua sau a opta (ce trec clasa a noua, respectiv a opta în anul școlar 2019-2020). Vă rugăm completați formularul de înscriere.

  Data limită de înscriere este 8 octobmrie 2020.

 • 3
  Preselecție
  Dacă numărul celor înscriși este mare (peste 8 elevi) vom face o preselecție în urma căreia vom anunța cei 8 de elevi care vor particpa la curs.

  Data va fi stabilită de comun acord ulterior prin email.

 • 8
  Lecții de-a lungul anului (10 oct 2020 - 12 iunie 2021)
  Cursul va consta dintr-o lecție fizică pe săptămână, în fiecare zi de sâmbătă. O grupă fizică poate avea maxim 8 elevi.
 • 9
  Revizuri trimestriale ale acceptării
  O lecție conține două ore de predare și temă pentru acasă. Din când în când vom avea concursuri, unele organizate în clasă, altele online, de acasă.

  Va exista un clasament public al temelor și al concursurilor. Dacă un elev nu depune un efort minim (lipsește, nu își face temele, nu participă la concursuri sau nu ia un scor minimal la ele) acceptarea la curs va fi revocată.

  Este posibil să invităm la curs un elev din lista de așteptare (dacă urmărește cursul online, rezolvă temele și participă la concursuri).

 • 10
  Proiect (iunie 2021)
  Cursul de programare și algoritmi se va incheia cu un proiect final în care elevii vor scrie un program complex pe parcursul a câteva săptamâni. El va fi încununarea unui an de studiu, având scopul de a da o idee elevilor despre ce înseamnă programarea industrială.
[/vc_column][/vc_row]