Algoritmi și programare (clasa a șasea)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]În anul școlar 2020-2021 oferim “Cursul de algoritmi și programare” adresat elevilor de clasa a șasea. El este oferit în principal elevilor de la cursul de anul trecut. Sunt posibile excepții, într-un număr foarte limitat, pe bază de invitație. Folosiți formularul de contact pentru o cerere de invitație la înscriere. Cursul costă 50 lei / ședință. O ședință durează două ore.

Instructorul cursului va fi Mihai Tuțu, profesor al unor elevi cu rezultate naționale și internaționale în cadrul concursurilor de informatică și robotică.

Cursul se va ține fizic, în cadrul sediului Nerdvana (Splaiul Unirii 8).

Lecțiile cursului de algoritmi și programare acoperă programa de olimpiadă, dar nu se opresc aici, scopul final fiind de a forma minți algoritmice și a crea informaticieni cu cunoștințe de bază complete. În acest sens evităm “dopajul” (predarea în avans a unor cunoștințe, fără a preda prerechizitele necesare, în scopul obținerii unor rezultate mai bune la olimpiadă). Lecțiile sunt împărțite astfel încât să acopere anul școlar în ritmul de o lecție pe săptămînă, circa 40-44 de lecții. Fiecare lecție durează două ore. Unele lecții sunt concursuri cu participare de acasă, ele dublând lecția din acea săptămînă.

Lecțiile predate vor fi disponibile electronic, ca pagini web. În acest fel vom avea transparență. Toată lumea, inclusiv părinții, vor ști ce facem noi aici. De asemenea ușurează munca elevilor, nemaifiind obligați să noteze totul în timpul orelor de curs.

Cursul se va desfășura în fiecare zi de vineri a săptămânii. Vom acomoda orarul fiecărui elev. Mai multe detalii pe măsură ce ne apropiem de începutul anului școlar.

Cursul de clasa a șasea va începe pe 4 septembrie 2020.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

 • 1
  Aplicație (prezent - 3 sep 2020)
  Elevii vor primi emailuri de invitație la curs. În mod excepțional, pentru elevii cu rezultate deosebite în anul școlar 2020-2021 vom accepta cereri de înscriere pentru elevi noi. Vă rugăm folosiți formularul de contact.

  Data limită de înscriere este 3 septembrie 2020.

 • 2
  Admitere la curs (4 sep 2020)
  Circa 8 de elevi vor fi admiși la cursul de informatică și algoritmi de clasa a șasea. Ei vor primi emailuri de înștiințare în acest sens.
 • 3
  Lecții de-a lungul anului (4 sep 2020 - 12 iunie 2021)
  Cursul va consta dintr-o lecție pe săptămână, ce va avea loc în ziua de vineri, în intervalul 08:30 – 10:30.
 • 4
  Revizuri trimestriale ale acceptării
  O lecție conține două ore de predare și temă pentru acasă. Din când în când vom avea concursuri, unele organizate în clasă, altele online, de acasă.

  Va exista un clasament public al temelor și al concursurilor. Dacă un elev nu depune un efort minim (lipsește, nu își face temele, nu participă la concursuri sau nu ia un scor minimal la ele) acceptarea la curs va fi revocată.

  Este posibil să invităm la curs un elev din lista de așteptare (dacă urmărește cursul online, rezolvă temele și participă la concursuri).

 • 5
  Proiect (iunie 2021)
  Cursul de programare și algoritmi se va incheia cu un proiect final în care elevii vor scrie un program complex pe parcursul a câteva săptamâni. El va fi încununarea unui an de studiu, având scopul de a da o idee elevilor despre ce înseamnă programarea industrială.
[/vc_column][/vc_row]