Cursuri oferite 2017

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Momentan oferim “Cursul de algoritmi și programare” adresat elevilor de clasa a cincea. Se pot înscrie elevi ce termină clasa a patra sau clasa a treia (la final de an 2016-2017). Anul acesta cursul este gratuit, fiind susținut de Fundația Frâncu pentru Progres și Educație.

Lecțiile acestui curs acoperă programa de olimpiadă, dar nu se opresc aici, scopul final fiind de a forma minți algoritmice și a crea informaticieni cu cunoștințe de bază complete. În acest sens evităm “dopajul” (predarea în avans a unor cunoștințe, fără a preda prerechizitele necesare, în scopul obținerii unor rezultate mai bune la olimpiadă). Lecțiile sunt împărțite astfel încât să acopere anul școlar în ritmul de o lecție pe săptămînă, circa 40-44 de lecții. Fiecare lecție durează două ore. Unele lecții sunt concursuri cu participare de acasă, ele dublând lecția din acea săptămînă.

Lecțiile predate vor fi disponibile electronic, ca pagini web. În acest fel vom avea transparență. Toată lumea, inclusiv părinții, vor ști ce facem noi aici. De asemenea ușurează munca elevilor, nemaifiind obligați să noteze totul în timpul orelor de curs.

Cursul se va desfășura într-o zi a săptămânii. Vom crea două grupe, una dimineața și alta după amiaza, pentru a putea acomoda orarul oricărui elev. Mai multe detalii pe măsură ce ne apropiem de începutul anului școlar.

Cursul va începe pe 1 septembrie 2017, cu o perioadă de pre-curs. În această perioadă vom ține două lecții pe săptămână vreme de trei săptămâni, predând un total de șase lecții. Rolul acestui pre-curs este de a selecta elevii celor două grupe finale. În locul lecție numărul șase vom da un test final din materia predată în primele cinci lecții. În urma rezultatelor pre-cursului, rezultate ce includ testul de selecție, rezolvările la teme, activitatea la ore, vom stabili componența finală a grupelor.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

 • 1
  Aplicație (10 iun - 31 iul 2017)
  Se pot înscrie elevii actualmente în clasa a treia sau a patra (ce trec clasa a patra, respectiv a cincea în anul școlar 2017-2018). Vă rugăm completați formularul de înscriere.

  Data limită de înscriere este 31 iulie 2017.

 • 2
  Acceptare Interviu
  În urma evaluării aplicației elevii vor fi acceptați pentru interviu.

  Veți primi un email de confirmare.

 • 3
  Interviu
  Dacă numărul celor înscriși este mare (peste 150 elevi) vom avea o sesiune de interviu.

  Data va fi stabilită de comun acord ulterior prin email.

 • 4
  Acceptare precurs (1 - 22 aug 2017)
  Un număr de maxim 150 de elevi vor fi selecționați pentru “precurs”.

  Veți primi un email de confirmare în perioada 1-22 august.

 • 5
  Cinci lecții cu cei admiși (1 - 15 sep 2017)
  În perioada 1 – 15 septembrie vom ține cinci lecții pregătitoare, în ritmul de două lecții pe săptămână, ce se vor ține în zile lucrătoare (cel mai probabil marți și vineri).
 • 6
  Test de selecție (cca. 19 sep 2017)
  Cele cinci lecții se vor încheia cu un test ce va conține doar materia predată în aceste lecții.
 • 7
  Admitere la curs (21 sau 22 sep 2017)
  Circa 30 de elevi vor fi admiși la cursul de informatică și algoritmi.
 • 8
  Lecții de-a lungul anului (22 sep 2017 - 22 iunie 2018)
  Cursul va consta dintr-o lecție pe săptămână, în zi lucrătoare, cel mai probabil joi. Vom avea două grupe, una dimineață și una după amiază, în aceeași zi, pentru a putea acomoda diverse programe de școală.
 • 9
  Revizuri trimestriale ale acceptării
  O lecție conține două ore de predare și temă pentru acasă. Din când în când vom avea concursuri, unele organizate în clasă, altele online, de acasă.

  Va exista un clasament public al temelor și al concursurilor. Dacă un elev nu depune un efort minim (lipsește, nu își face temele, nu participă la concursuri sau nu ia un scor minimal la ele) acceptarea la curs va fi revocată.

  Este posibil să invităm la curs un elev din lista de așteptare (dacă urmărește cursul online, rezolvă temele și participă la concursuri).

 • 10
  Proiect (iunie 2018)
  Cursul de programare și algoritmi se va incheia cu un proiect final în care elevii vor scrie un program complex pe parcursul a câteva săptamâni. El va fi încununarea unui an de studiu, având scopul de a da o idee elevilor despre ce înseamnă programarea industrială.
[/vc_column][/vc_row]